Gužva u šesnaestercu

Poslovna analitika

Gužva u šesnaestercu

Hrvatsko tržište ponuđača BI platformi je u zadnjih dvije do tri godine od pustopoljine postalo vrlo gusto načičkano mnogobrojnim ponuđačima harvera, softvera i usluga, tako da potencijalni klijenti imaju zaista širok izbor. Kako se u ovakvoj gužvi najbolje snaći, pokušali smo doznati od nekolicine vodećih dobavljača

Ponekad je preširok izbor ponude možda najveća prepreka kvalitetnom izboru rješenja, jer se od šume ne može vidjeti drvo. Hrvatske tvrtke zaista se ne mogu požaliti da nemoju mogućnost izbora, budući da se na rijetke javne natječaje za implementaciju Business Intelligence sustava javlja i po desetak dobavljača.

Jedini hrvatski proizvođač Business Intelligence softvera je tvrtka SoftPro-Tetral, koja stoga zaslužuje zasebno, istaknuto mjesto – što o svom proizvodu Manager 2000, te budućnosti hrvatskog tržišta kaže Arian Stipić, možete pročitati u zasebnom razgovoru. Sve ostale smo uglavnom pitali ista pitanja, te pokušali iz njihovih odgovora sumarizirati najvažnije i najzanimljivije naglaske.

Dobavljači se ugrubo dijele u dvije grupe. Jednu čine veliki dobavljači baza podataka IBM, Oracle i Microsoft, čije baze služe kao temelj za izgradnju skladišta podataka. Tu platformu oni koriste kao osnovicu, te klijentima nude i front-end alate za krajnjeg korisnika, te implementaciju i poslovne modele. Drugu grupu čine «izvorni» Business Intelligence dobavljači, od kojih treba izdvojiti četiri velika koji imaju značajnu prisutnost na hrvatskom tržištu – SAS, Cognos, Business Objects i MicroStrategy. Njihov glavni fokus su front-end alati za krajnje korisnike, te se mogu vezati na bilo koju od database platformi. Oni su, izuzev SAS-a koji je prisutan s lokalnim uredom, u Hrvatskoj prisutni preko ovlaštenih distributera.

Neke dobavljače u ovoj analizi nećemo previše spominjati, bilo iz razloga što nisu na hrvatskom tržištu aktivno zastupljeni (Teradata, Hyperion, Informatica), bilo iz razloga da se radi o relativno malim tvrtkama i specifičnim proizvodima vezanim uz jednu od navedenih platformi (Ascential, ProClarity, Panorama).

Specifičnost hrvatskog tržišta je vrlo velika koncentriranost klijenata na OLAP tehnologije i izvještavanje, te na analizu podataka prikupljenih raznim CRM sustavima, ponajviše putem call-centara, dok za aplikacijama za rudarenje podataka (Data Mining) ne vlada velika jagma na tržištu. Razlog tome je činjenica da je razmišljanje o «skrivenim» vezama među podacima tek slijedeći korak – velike hrvatske tvrtke još uvijek uglavnom muku muče s pouzdanim dnevnim i mjesečnim praćenjem poslovnih aktivnosti i rezultata.

Položaj na tržištu

Prvi odgovor koji ćete sigurno dobiti od svakog dobavljača o njegovom položaju na tržištu je da je tržišni lider – u Hrvatskoj će to potkrijepiti najčešće imenima klijenata kod kojih su angažirani na projektima, te navođenjem partnera.

«Oracle Hrvatska jedan je od pionira Business Intelligencea na hrvatskom tržištu.» kaže Ljiljana Perica iz Oracle Hrvatska. «Kroz dugogodišnje prisustvo, Oracle je pozicionirao svoja rješenja poslovne inteligencije u čitavom nizu respektabilnih poduzeća, a u poslijednje dvije godine bilježi enormne stope porasta prodaje Business Intelligence tehnologija. Oracle Hrvatska zapošljava skupinu eksperata dediciranih isključivo za Business Intelligence područje, no s obzirom da je dijelom Oracle korporacije, na raspolaganju stoji i 3000 konzultanata specijaliziranih za pojedine segmente. Oracle vrlo uspješno surađuje s parterima na realizaciji projekata poslovne inteligencije. Kroz tehnologiju za skladišta podataka i poslovnu inteligenciju i kroz konzultantske usluge vezane uz oživotvorenje ovakvih projekata prisutni smo na projektima u VIPnet-u, HT-u, Zagrebačkom Velesajmu, PBZ – American Expressu, Našicecementu, Tvornici duhana Rovinj, FINA-i, Atlanticu, Croatia osiguranju, Uljaniku, INA-i, Krašu, te u nizu drugih tvrtki.»

Microsoft Hrvatska nije direktno angažiran niti na jednom Business Intelligence projektu, ali aktivno prati i podupire rad partnera specijaliziranih na tom području. «Rad s certificiranim partnerima (MCP – Microsoft Certified Partner) i specijalistima (globalnim i lokalnim) u Business Intelligence području odlikuje rad Microsoftovog ureda u Hrvatskoj.» ističe Vjeran Bušelić, specijalist za tehnologiju. «Unutar samog ureda, na području rada s partnerima i prvenstveno velikim korisnicima imamo nekoliko specijaliziranih djelatnika. Ono što valja svakako napomenuti da kao globalna kompanija imamo znanja i sposobnosti nositi se i s najzahtjevnijim Business Intelligence projektima jer i unutar Microsoft Consulting Services grupe postoje znanja i sposobnosti vođenja složenih projekata. Svi naši veći projekti nastaju u suradnji s više specijaliziranih lokalnih partnera, a to bi pogotovo trebalo vrijediti za složene Business Intelligence projekte. Po našim procjenama donedavno izuzetno skupo i složeno područje Business Intelligencea se u Hrvatskoj odnedavno počelo kvalitetnije razvijati, te parneri i korisnici sve više rade na projetima i ovladavanju pojedinih Business Intelligence tehnologija. Od partnera bi prije svega naglasio SoftPro-Tetral, dobitnike više Microsoftovih priznanja za svoj alat Manager 2000 i splitski ENEL koji uz vlastito ERP rješenje SUSTAV obilato koristi prednosti Microsoft Business Intelligence platforme za novi način sagledavanja i analize poslovanja svojih korisnika. Ističemo ove dvije tvrtke radi brojnih referenci, ali i mnogi drugi Microsoft MCP partneri kao što su Incendo, IN2 ili Poslovna Inteligencija imaju dosta zapaženih projekata i respektabina znanja na Business Intelligence području. Od klijenata zahvalio bih na povjerenju tvrtkama Getro, AWT, Peko-Dal, Alastor i Medika koje značajan dio svojeg poslovanja baziraju upravo na Microsoftovim tehnologijama i rješenjima Microsoftovih partnera.»

Ni veliki plavi IBM nema nimalo drugačiji pristup od druga dva informatička diva. Prema riječima Milana Spaleviča, regionalnog voditelja prodaje za IBM Business Intelligence softver, IBM nastupa kao dobavljač tehnologije i kao sistemski integrator na podrucju Business Intelligence rješenja za velike koristnike u bankarstvu, osiguravateljskim društvima i telekomunikacijskim tvrtkama. U Hrvatskoj i Sloveniji je IBM zajedno s lokalnim partnerima snažno prisutan u bankama. U Hrvatskoj na podrucju uvodjenja Business Intelligence rješenja IBM surađuje s Partnerima, tvrtkama Alfatec Group i Nove Tehnologije.

Jedan od najaktivnijih igrača na tržištu svakako je maloprije pomenuti Alfatec Group, koji osim što je IBM partner, je i distributer za Business Objects i Ascential za Hrvatsku, Sloveniju i BIH. Prema riječima direktora prodaje Marijana Pucka, «Alfatec Group nudi cjelovitu podršku Business Intelligence rješenjima, u svim njegovim fazama i stupnjevima izgradnje. Ta se podrška očituje kroz primjenu odgovarajuće tehnologije te stručnu podršku u izradi i realizaciji Business Intelligence projekata, edukaciji korisnika i konzultantskim uslugama. Alfatec Group izvodi sam ili u suradnji s partnerima neke od najznačajnijih Business Intelligence projekata u zemlji i kroz to je zauzeo vodeću poziciju na tržištu. Resursi kojima Alfatec Group raspolaže sastoje se od vlastitog educiranog i iskusnog tima te stručnjaka partnera, koji su specijalizirani za određena područja. Trenutačno se radi na Business Intelligence projektima u MORH-u, Croatia Airlinesu, Zagrebačkoj banci (kao partner IBM-a), te u VIPnet-u, vrlo složenom i vjerojatno najzahtjevnijem Business Intelligence projektu trenutno u hrvatskoj, gdje nastupamo kao nositelj projekta s Oracle stručnjacima u zajedničkom timu.»

Veliku petorku zaokružuje Megatrend, distributer Cognosa za Hrvatsku, Sloveniju i BIH. Milivoj Obradović, prodajni predstavnik za Cognos produktnu liniju, ukratko predstavlja njihove aktivnosti. «Naša ponuda, uz  Cognos alate, obuhvaća i sve ostale elemente potrebne organizacijama u izgradnji sustava podrške odlučivanju kao što su stručni resursi za planiranje sustava, analizu potreba, project management i implementacju. Implementacija pokriva fazu izgradnje skladišta podataka i izgradnju infrastrukture za prezentaciju i analizu podataka. Megatrend želi svojim kupcima osigurati kvalitetan alat i stručnom podrškom osigurati brzu i efikasnu izgradnju Business Intelligence rješenja. Pored internog tima specijalista, razvijaju se partnerski odnosi s tvrtkama koje se specijaliziraju za implementaciju Business Intelligence sustava. Posebno treba istaknuti partnerstvo s tvrtkom Poslovna Inteligencija, a suradnja postoji s i drugim informatičkim tvrtkama – Infoopusom, Optima Grupom, Combisom i tvrtkom SystemData. Trenutačno je dio resursa angažiran na projektu u suradnji s Poslovna Inteligencijom na projektu cjelovitog OLAP rješenja za izvještavanje, analizu i planiranje u Luri, a dio je uključen na projekt izgradnje skladišta podataka u bankarskoj industriji te u radu na implementaciji Cognos platforme u Olympusu Hrvatska.»

U svakom slučaju, danas u Hrvatskoj postoji vrlo dobar izbor dobavljača s potrebnim implementacijskim iskustvima koji potencijalnim klijentima  može osigurati kvalitetnu uslugu i brze rezultate na projektu. Za one koji žele čuti više detalja, možda ne bi bilo loše da posjete Business Intelligence konferenciju koja će se održati 11. i 12. veljače u Zagrebu, gdje će se većina dobavljača predstaviti, a također će i iskustva s vlastitih projekata podijeliti i neki od pomenutih klijenata.

Razvoj tržišta

Drugo zanimljivo pitanje o kojem smo prodiskutirali s dobavljačima su pravci razvoja Business Intelligence tržišta u svijetu i u Hrvatskoj, gdje smo čuli neka vrlo zanimljiva zapažanja.

«Business Intelligence industrija će i u slijedećem razdoblju zasigurno bilježiti rast iako očekujemo da će on na domaćem tržištu biti bitno veći od globalnog tržišta, gdje će stope rasta zbog generalno slabog rasta ekonomije biti bitno skromnije», smatra Ljiljana Perica. «Pojaviti će se niz novih tehnologija i produkata. Također, da bi mogle razvijati nove tehnologije dovoljno brzo kako bi ostale konkurentne, mnoge  kompanije morati će se ujediniti s drugima. Generalni trend kojim će biti rukovođena čitava ova industrija, zahtijevati će od softwareskih dobavljača osiguravanje proizvoda koji će pokrivati čitav spektar potreba. To će značiti akviziciju drugih vendora i integriranje novih tehnologija u bazične proizvode. Pored toga doći će do redizajniranja proizvoda kako bi se osigurala integrirana rješenja koja uključuju OLAP, Data Mining i drugu analitičku funkcionalnost, te “pakirane” aplikacije koje će podržavati unosna područja CRM-a, elektroničkog trgovanja i elektroničkog poslovanja. Popularizirati će se i bežična i mobina inteligencija. Business Intelligence na hrvatskom tržištubiti će obilježen popularizacijom koncepta, te zavidnim stopama rasta, pri čemu će se velik dio BI projekata odnositi na tzv. custom-developed projekte.»

Uglavnom i svi ostali imaju slična mišljenja, dok Marijan Pucko ističe i još uvijek nedovoljnu definiranost i transparentnost tržišta: «Prije svega u narednom periodu jačat će polarizacije ponuđača podrške i to na čisto tehnološke tvrtke i na tvrtke koje nude određena predefinirana rješenja ili čitave sustave. Proizvođači, specijalizirani za određene segmente, dovest će proizvode na izuzetno visoku razinu. Oni drugi, koji će pokušati zaokružiti ponudu širom paletom proizvoda i rješenja, zaostat će u razvoju, ali će korisnicima ponuditi kompletnija rješenja pa makar i u nekim dijelovima vrlo diskutabilna. Kod nas će se tržište zamutiti mnogim novim ponuđačima i neupućenim kupcima još više otežati odluku.»

S klijentske strane mogu se očekivati sve veći zahtjevi za funkcionalnost, uz želju za sve manjom cijenom platformi. «U svijetlu globalnog smanjenja investicija ne samo u IT sektor, sve je važnija odluka o poslovnom ulaganju, praćenju i analizi tržiša, sve bržim reakcijama na dobre i loše situacije.», mišljenje je Vjerana Bušelića. «U situaciji kad se svaka kuna mora više puta prevrnuti prije nego što se uloži, najkvalitetnije odluke donose upravo oni koji situaciju mogu višestruko analizirati prevrćući vlastite i opće informacije, a za to su Business Intelligence platforme i stvorene. Očekujemo da se globalna situacija u Hrvatsku preslika vrlo brzo, možda s pomakom od 6 do12 mjeseci, a na puno veću zastupljenost Business Intelligence alata i rješenja utjecat će podjednako malo prije opisan motiv korisnika, sve veća specijalizacija Business Intelligence partnera ali i opća raspoloživost jeftinijih Business Intelligence platformi.»

Konsolidacija svjetskog tržišta jedan je od najznačajnijih trendova. «Što se svjetske razine tiče, mislimo da su događanja od prošle godine vrlo jasno naznačila kamo će se stvari kretati u slijedećih nekoliko godina, a to su akvizicija manjih tvrtki sa specifičnim znanjem od strane velikih, kako bi imali cjelovitu ponudu za Corporate Performance Management, što podrazumijeva funkcionalnost izvještavanja, analize, financijske konsolidacije, planiranja i scorecardinga. U nas je još puno posla da bismo uhvatili korak sa svjetom, prvenstveno na popularizaciji ovih tehnologija i edukaciji tržišta, a zatim i sazrijevanja tržišta u kojoj se se isfiltrirati ponuđači koj su u mogućnosti udovoljiti specifičnim potrebama hrvatskih tvrtki.» mišljenje je Lidije Ivaštinović iz Poslovne Inteligencije.

«Prema najnovijem OLAP Report istraživanju, vodeći fakturi koji utječu na odabir Business Intelligence platforme su funkcionalnost, lakoća upotrebe za krajnjeg korisnika, te integracija s postojećim aplikacijama, dok cijena dolazi tek na četvrtom mjestu. Također, kod evaluacije produkata najveću težinu ima prethodno iskustvo.”, ističe na kraju Milivoj Obradović. “Na svjetskom tržištu će se najvjerojatnije zadržati rast segmenta Business Intelligence rješenja. Vodeće kompanije nastojati će u sve većoj mjeri zaokružiti svoju ponudu proširenim paketima koji uključuju integrirane analitičke apliakcije. Na domaćem tržištu će, u odnosu na prethodne godine, bitno ojačati potreba uvođenja Business Intelligence i Corporate Performance Management rješenja tako da očekujemo određenu ekspanziju ttržišta.»

Dakle, očekuje nas burna godina u kojoj svi očekuju još više posla i novih projekata. Svjetska kriza informatičke industrije i povećana konkurencija samo mogu ići na ruku hrvatskim tvrtkama, koje će sigurno moći dobiti sve veću vrijednost softverea za iste ili manje novce u budućnosti. Što se usluga implementacije tiče, tu će svatko odabrati onoga u koga ima najviše povjerenja. Kao što se moglo vidjeti iz tona cijelog teksta, svi dobavljači prilično su zadovoljni svojim rezlutatima na projektima kod svojih klijenata. Nadamo se da su i klijenti također zadovljni, te da će takvo stanje biti i ubuduće.

Kontakti:

Vjeran Bušelić, Entrprise Technology Specialist
vjeranb@microsoft.com
www.microsoft.com

Milivoj Obradović, Drodajni predstavnik za Cognos produktnu liniju
Milivoj.Obradovic@megatrend.net
http://www.hr.megatrend.com/cognos

Marijan Pucko, Direktor prodaje
mpucko@alfatec.hr
www.alfatec.hr

Ljiljana Perica, BI Konzultant
Ljiljana.Perica@Oracle.com
www.oracle.com

Lidija Ivaštinović, Glavni konzultant
lidija@inteligencija.com
www.inteligencija.com