Organizacije

The Data Warehousing Institute (TDWI

Trenutačno najcjenjenija i može se reći jedina globalna udruga profesionalaca. Stranice su im svježe i informativne, nude i aktualne tečajeve, koji se, gle čuda, održavaju u Americi. Ako se učlanite (kao poduzeće) dobijate i popuste

Object Management Group

OMG razvija standarde, jedan od njih je i Common Warehouse Metamodel (CWM). Zahtjev za ovakvim standardom posljedica je činjenice da su metapodaci iz različitih sustava (DSS, OLTP, transakcijskih aplikacija i sl.) kritični element za efikasno upravljanje podacima, te potrebom za razmjenom metapodataka između proizvoda različitih dobavljača. Do nedavno je postojala još jedna organizacija The Metadata Coalition koja je razvijala drugi standard Metadata Interchange Specification (MDIS), ali su se u rujnu 2000. godine “uklopili” u CWM.

OLAP Council

OLAP Council osnovan je 1995. godine sa ciljem edukacije iz podrueja OLAP tehnologija i aplikacija za poslovnu inteligenciju, te kako bi pridonijelo pozicioniranju OLAP-a u okviru cjelovite IT arhitekture. Njihova misija uključuje i sponzoriranje istraživačkog rada iz ovog područja, kao i rad na uspostavljanju standarda za OLAP.