Ponuđači

 

U ovom segmentu dajemo kratki opis i linkove na web odredišta vodećih dobavljača, podijeljenih u dvije osnovne grupe – dobavljači softvera i implementatori. Ako smatrate da neka tvrtka treba biti na ovoj listi a na njoj se trenutačno ne nalazi, kontaktirajte nas!

 

DOBAVLJAČI SOFTVERA

U ovoj grupi osim dobavljača softvera nalaze se i dobavljači analitičkih uređaja, koji osim softvera sadrže i hardver. Obratite posebnu pažnju na hrvatske proizvođače softvera – Qualiu i SoftPro.

SAP Hrvatska

SAP Hrvatska je ured SAP A.G. SAP BI ponuda je vrlo široka – od Business Objects portfolia, preko HANA In-Memory baze podataka i uređaja. Jedna od najvažnijih komponenti SAP sustava je NetWeaver integracijska platforma čiji je vitalan dio Business Information Warehouse (BW). Projekte implementacije SAP BW-a moguće je izvesti uz pomoć hrvatskih SAP partnera.

SAS Hrvatska

Platforma za DW i DM, odlična platforma za velike sustave. Primarno orjentirani u regiji na rješenja za upravljanje rizicima, CRM i prediktivnu analitiku za enterprise segment.

Microsoft Hrvatska

Microsoft također ima OLAP server, ali projekte radi preko partnera, od kojih je u tom području najaktivniji SoftPro

Oracle Hrvatska

Integriran set alata za integraciju podataka (Data Integrator) i poslovnu analitiku (Oracle BI, Hyperion) koji se naslanjaju na Oracle poslovne aplikacije, te Exadata database uređaj. Reference – VIPnet, Zagrebačka banka, FINA, APIS i mnogi drugi. Implementacija se realizira kroz partnere.

IBM Hrvatska

IBM ima dvije grupe softvera – Business Analytics koji uključuje Cognos, SPSS i GRC platforme te Integration Managment koji uključuje Netezza Pure Data uređaje i Information Server (nekadašji Datastage). Implementacija se realizira kroz partnere.

SoftPro Tetral

SoftPro Tetral je proizvođač Cube Playera, hrvatskog klijenta za Microsoft SQL server Analysis Services, a daje i usluge sistemske integracije

Qualia

Qualia je proizvođač BusinessQ platforme, hrvatske platforme za izvještavanje i dashboarding, primarno namijenjene malim i srednjim tvrtkama. Također pružaju usluge implementacije.

IMPLEMENTATORI

 

U ovom dijelu navodimo isključivo implementatorske tvrtke koje imaju fokus primarno na DWH/BI rješenja i općenito analitičke sustave. Sistemski integratori općeg usmjerenja nisu na ovoj listi. Također, na listi su tvrtke koje imaju višegodišnje iskustvo i brojne referentne projekte.

 

Neos

Neos je Oracle partner fokusiran na implementaciju analitičkih rješenja, sa dosta kvalitetnih referenci u inozemstvu, uključujući Makedoniju, Tursku i Maltu.

Poslovna Inteligencija

Konzultantska tvrtka specijalizirana za dizajn i implementaciju DW, BI, DM i CRM sustava. Ovlašteni distributeri za regiju za Informaticu i Panoramu, te IBM partner za Cognos, SPSS, Netezzu i Information Management. Najvažniji klijenti su HT, VIPnet, ISPCard, Agrokor, Atlantc Grupa. Aktivni u cijeloj Europi.

Comminus

Konzultantska tvrtka fokusirana na rješenja na Microsoft tehnologiji. Osim DWH/Bi rješenja bave se i upravljanjem i administracijom složenih SQL server rješenja, te razvojem aplikacija po narudžbi

Megatrend

Ovlašteni distibuter za IBM Cognos za Hrvatsku, Sloveniju i BIH, te sistemski integrator. Najvažniji klijenti su Agrokor, PBZ i Kraš.

IN 2

Sistemski integratori, uglavnom koriste Oracle i Microsoft platforme, aktivni i u regiji. 

Alfatec Group

Alfatec Group je partner i implementator za  SAP Business Objects u Hrvatskoj. Vodeće reference za BO su HT, Dalekovod, SG Splitska banka i Gavrilović.

Koios

Koios je konzultantska tvrtka specijalizirana za poslovnu inteligenciju i razvoj aplikacija u financijskoj industriji na Oracle i SAS platformama. Glavni korisnici su im PBZ i Unicredit.