Zašto pratiti Microsoftov TechEd ?

Novosti

Zašto pratiti Microsoftov TechEd ?

Ako ste zaljubljenik u Microsoftove BI tehnologije onda ste zasigurno pogledali jedan od Microsoftovih TechEd događaja. Što je zapravo TechEd? TechEd je najveće okupljalište Microsoftovih stručnjaka i korisnika MS tehnologija gdje Microsoft kroz tri dana događaja predstavlja novitete u Microsoft svijetu. Novitete uglavnom predstavljaju njihovi MVP-ovi (Most Valuable Professionals) u nekoliko različitih područja, uglavnom u području developmenta i administracije, gdje kroz mnoštvo predavanja i demo-a MS rješenja upoznavaju korisnike s novostima. TechEd se uglavnom odvija na tri kontinenta (Sjeverna Amerika, Europa, Australija), pa tako se i ove godine održao TechEd 13 u New Orleansu (03.06-06.06)  i Madridu (25.06-28.06). Međutim, što tu ima zanimljivo za svijet poslovne inteligencije?

Capture

Naravno, kao i svake godine Microsoft nas upoznaje sa svojim novotarijama kroz 30-tak BI predavanja, koje možemo pogledati online ili ih možemo skinuti na računalo i pogledati ih u svom omiljenom video playeru. Ove godine  BI teme su uglavnom usredotočene na tri stvari: Excel 2013 (PowerPivot,Data Explorer,GeoFlow), HDInsight – Microsoftova inačica Big Data platforme koja je utemeljena na dobro poznatom Hadoopu, ali nešto ljepšeg grafičkog sučelja, te SQL Server 2014 – koji u BI svijetu nije donio ništa novo, ali  je donio in-memory tehnologiju (Projekt Hekaton) u OLTP sustave. Također tu je bilo riječi o BI-u na Microsoftovom Azure-u i novom Sharepointu 2013 (koji nije ispunio velika očekivanja), ali najzanimljiviji je dio predavanja BI Power Hour, gdje se na konkretnim primjerima demonstriraju sve čari Microsoft BI platforme. Ruku na srce, nisu im svi proizvodi najbolji, ali ima odličnih stvari kao što je Data Explorer za manipulaciju podataka ili GeoFlow za vizualizaciju geo podataka. Ono što me je razočaralo je to što nije bilo niti jedno predavanje o rješenjima za Data Quality i Master podatke. Očito je Big Data groznica napravila svoje.

Toliko o TechEd-u u ovom članku. Ukoliko imate želju pogledati neka od super predavanja o Microsoftovim BI tehnologijama trk na TechEd službene stranice i pogledajte mnoštvo odličnih predavanja u HD rezoluciji.

Do pisanja